Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop voor de voorstelling Op Wacht is gestart. Je kunt nu kaarten reserveren voor de voorstellingen op zaterdag 21 september op zondag 22 september. De voorstellingen zijn om 12.00 uur, 14.30 uur en 19.00 uur.

Reserveer snel. Early Birds krijgen 5 euro korting op de reguliere prijs. Bestel je je kaart voor 1 juni dan betaal je 15 euro i.p.v. 20 euro. Jongeren met CJP en studenten betalen 10 euro.

Koop je kaarten via de website van het 3 Oever Festival.

 

 

De opera is af

Componiste Eva Beunk is klaar met componeren. Samen met regisseur Rob Hoekstra maakte ze het scenario en de muziek voor de moderne opera Op Wacht. Het resultaat is een geheel van  12 scènes die verspreid  over heel Fort Pannerden worden gespeeld. De totale voorstelling duurt ruim een uur.

Op woensdag 1 mei kwamen de zangers bijeen in Fort Pannerden om zich alvast in te kunnen leven in hun rollen. Ze hebben ter plekke delen van de compositie gezongen. Hun stemmen galmen prachtig in het fort en mengen zich ook goed met het hoornspel van Dick Hesselink.

Op 23 juni is de eerste repetitie met alle hoornisten. De partijen worden ingedeeld op moeilijkheidsgraad zodat meedoen voor hoornisten van elk niveau leuk en uitdagend kan zijn.

Het team is nog niet compleet. Hoornisten die mee willen doen, kunnen zich nog aanmelden.

Zangers zingen eerste noten


Zondagavond 24 maart kwamen de zangers van Op Wacht bij elkaar. Onder leiding van componiste Eva Beunk zongen zij de eerste noten samen.

Eva: “Het is heel fijn dat ik de muziek al kan horen terwijl ik nog bezig ben met het componeren. Een melodie werkt voor elke stem weer anders. Het was goed om te horen dat de noten die ik heb geschreven bij de stemmen van de zangers passen.”

De drie zangers vertolken de rol van:

Crowdfunding succesvol

De crowdfunding voor Op Wacht via Voor de Kunst is geslaagd. Nadat een week voor de deadline al het oorspronkelijke streefbedrag was gehaald, werd een extra doel toegevoegd. Tot op de laatste dag bleven mensen doneren, zodat een uur voor sluitingstijd 120% van het streefbedrag op de teller stond. Een mooie basis voor een professionele registratie van de uitvoeringen en voor de publiciteit over Op Wacht.

De productie van Op Wacht draait op volle toeren

Componiste Eva Beunk en regisseur Rob Hoekstra zijn meerdere keren bij elkaar gekomen om te schrijven aan het script. Rob legt nu de laatste hand aan de teksten van de laatste scènes en Eva vult haar dagen met het bedenken van de muziek.

Ze probeert de compositie zo passend mogelijk te maken voor het fort, maar ook speelbaar voor de uitvoerenden. Hiervoor heeft ze veel contact met alle zangers en een aantal hoornisten. Afgelopen week heeft ze met een hoornist verschillende klanken en technieken uitgeprobeerd. Inspirerend zijn bijvoorbeeld de ritmische geluiden die met een plastic fles in de hoorn te creëren zijn.

Ondertussen loopt de crowdfundingsactie ontzettend goed. Eva Beunk: “De vele donaties zijn een geweldige steun in de rug en een drijfveer omdat zo veel mensen in het project geloven.”

Crowdfunding loopt gesmeerd

Op 1 februari zijn we gestart met de crowdfunding voor Op Wacht. Inmiddels is al meer dan de helft van het streefbedrag van 3333 euro binnen. Veel gulle gevers vinden het project spannend, interessant, bijzonder, sympathiek en veelbelovend.

Bij crowdfunding krijg je het geld alleen als het streefbedrag in zijn geheel wordt gehaald. Dus we zijn er nog niet. Op naar de 100%!

 

 

Crowdfunding is gestart

Een moderne opera met 33 hoornisten, 3 zangers en 1 fort. Om dat mogelijk te maken is natuurlijk geld nodig. Een deel daarvan hopen we te verzamelen via crowdfunding. We zetten in op een bedrag van 3333 euro.

Wil en kun je ons helpen? Ga naar Voor de kunst en bekijk de mogelijkheden. We hebben een aantal leuke tegenprestaties bedacht, maar gewoon iets geven mag natuurlijk ook. Alle kleine beetjes helpen!

3333 euro

Een moderne opera met 33 hoornisten, 3 zangers en 1 fort. Om dat mogelijk te maken is natuurlijk geld nodig. Er is subsidie aangevraagd bij diverse fondsen die zo’n muzikaal evenement ondersteunen. En we starten een crowdfunding-actie.

Vanaf vrijdag 1 februari kun je het project ondersteunen via Voor de kunst. We hebben een aantal leuke tegenprestaties bedacht, maar gewoon iets geven mag natuurlijk ook. Zou deze kist groot genoeg zijn voor het streefbedrag van 3333 euro?

 

Morris Kliphuis vertolkt de vrijheid

Morris Kliphuis Op wacht
foto: Sanja Marusic

De opera Op Wacht gaat over eindeloos wachten in fort Pannerden. En eindigt in een letterlijke bevrijding op het dak van het fort met uitzicht over de omringende wateren. Deze vrijheid krijgt vorm door een grote rol te geven aan de improvisatietalenten van hoornist Morris Kliphuis.

Geregeld werkt Morris mee aan projecten op de grensvlakken tussen jazz, klassiek en pop. Zo was hij van 2008 tot 2012 intensief betrokken bij The Kyteman Orchestra. Sinds 2018 woont Morris in Berlijn. Hij werkt onder andere aan een soloprogramma, waarbij zijn onderzoek naar de mogelijkheden van de hoorn centraal staat.

Morris Kliphuis is een professionele hoornisten die een rol krijgen in Op wacht. Bovendien zal hij workshops verzorgen voor de deelnemende hoornisten, zodat musici uit de klassieke of HaFaBra-wereld kennis kunnen maken met improviserende muziek.