Op Wacht in lockdown

Op Wacht ging over het afwachten tot er in actie gekomen kon worden. In deze tijd zitten we als muzikanten ook te wachten tot het moment we weer in actie mogen komen.
Vanuit huis (ons eigen fort) doen we wat we kunnen.

Daarom hebben we in deze lockdown periode een vanuit-huisversie gemaakt met de compositie van Eva Beunk en libretto van Rob Hoekstra. “De tijd verloopt, vertraagt… Oh zinloos fort!’.

Bekijk en beluister het resultaat hier op YouTube.

Ruim 450 bezoekers

De zes voorstellingen van Op Wacht op 21 en 22 september 2019 zijn zeer goed bezocht. Ruim 450 bezoekers kwamen naar Fort Pannerden om de geschiedenis van het fort te beleven.

Zij liepen in groepen onder leiding van gidsen door de donkere gangen van het fort, vergezeld van hoornklanken en zang. Er waren scènes in de catacomben, in de keuken en in het museum (waar het misschien nog wel spookt).

Bij de slotscène op het dak speelden alle hoornisten en zangers samen. De bezoekers overdag konden daarna genieten van het fantastische uitzicht over de Waal en het Pannerdens Kanaal. De avondvoorstellingen eindigde in het donker, wat het slot extra sprookjesachtig maakte.

Bekijk de foto’s van de voorstelling.

Lees het programmaboekje met het libretto.

Wat wordt het mooi!

Er is prachtig weer voorspeld voor komend weekend. Dat is goed nieuws, want de slotscène van de opera Op Wacht speelt zich af op het dak. Als publiek kun je genieten van de prachtige klanken van hoornisten en zangers. En van het spectaculaire uitzicht. Op de foto scenarioschrijver en regisseur Rob Hoekstra.

Win tickets voor Op Wacht

Tickets voor de voorstellingen zijn te koop voor 20 euro, of 10 euro als je cjp hebt of student bent. Maar je kunt ook twee tickets winnen door mee te doen aan onze winactie op Facebook.

Volg onze pagina op Facebook. Tag degene met wie je naar de voorstelling wilt gaan. Schrijf daarbij waarom. Deel het bericht. Op 10 september maken we de winnaar bekend.

Heb je niet gewonnen of hou je niet van winacties? Koop dan gewoon je tickets via de website van het 3 Oever Festival.

HRFSTWND start bij Op Wacht

De concertserie HRFSTWND heeft Op Wacht uitgekozen als start voor de editie van 2019.  De eerste voorstelling op de eerste herfstdag zaterdag 21 september past uitstekend bij de vernieuwing van HRFSTWND dat dit jaar voor het eerst ook voorstellingen in de open lucht programmeert.

Dick Hesselink, producent van Op Wacht is blij met het initiatief: “Door de samenwerking met HRFSTWND kunnen nog meer mensen deze bijzondere productie op een bijzondere plek komen beleven.”

Over HRFSTWND
Sinds 2007 is elke herfst in Oost-Nederland gevuld met prachtige concerten. Onder de noemer ‘grote orkesten, grootse concerten’ speelden de orkesten voorheen in de grote theaters van Gelderland en Overijssel.

Maar… de tijden veranderen en windrichtingen draaien. En Musidesk Rijnbrink, de organisator van HRFSTWND, draait met de nieuwe windrichting mee. In deze vernieuwde editie van HRFSTWND staan de orkesten aan het roer; zij creëren hun favoriete concertomgeving en werven hun eigen publiek!

Bekijk het volledige programma op www.hrfstwnd.nl

Eerste repetitie hoornisten

 

Op Wacht Fort Pannerden

Op zondag 23 juni was het eindelijk zo ver: de eerste repetitie met de hoornisten van Op Wacht. In de middag kwamen de hoornisten naar een repetitieruimte in Gendt. Hier maakten zij kennis met elkaar, met de muziek die Eva Beunk heeft geschreven en met mogelijkheden om te improviseren. Morris Kliphuis wist met zijn inspirerende workshop iedereen tot ongekende klanken te bewegen.

Morris Kliphuis schreef op Facebook: ‘Zondag was de eerste repetitie voor de opera OP WACHT van Eva Beunk voor 33 hoorns, 3 zangers en 1 fort. Het wordt HEEL leuk. Geweldige groep hoornisten, iedereen is nieuwsgierig en open en er wordt erg mooi gespeeld. De muziek is mooi en uitdagend. Ik heb een workshop improvisatie met de groep gedaan, daar kwamen geweldige (en onverwachte) hoornklanken uit voort.’

Eind van de middag vertrok het gezelschap naar Fort Pannerden waar Servaas Beunk een eenvoudige maaltijd had voorbereid. Na een rondleiding door het fort werden samen met de zangers twee scene’s op locatie gerepeteerd.

Deelnemer Arjan Hoogers schreef enthousiast op Facebook: ‘Zo, de eerste repetitie dag voor op wacht zit er op…. Vanmiddag eerst een super leuke workshop met Morris Kliphuis gehad. Behoorlijk uit mijn comfort zone gehaald. Daarna door naar Ford Pannerden voor de eerste doorloop van de scènes. Voor de hoornisten onder ons; er is nog plek. De muziekgeluiden zijn absoluut niet moeilijk, de ervaring onbetaalbaar 🎶’

 

Bekijk ook het filmpje met hoogtepunten uit de eerste repetitie.

Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop voor de voorstelling Op Wacht is gestart. Je kunt nu kaarten reserveren voor de voorstellingen op zaterdag 21 september op zondag 22 september. De voorstellingen zijn om 12.00 uur, 14.30 uur en 19.00 uur.

Reserveer snel. Early Birds krijgen 5 euro korting op de reguliere prijs. Bestel je je kaart voor 1 juni dan betaal je 15 euro i.p.v. 20 euro. Jongeren met CJP en studenten betalen 10 euro.

Koop je kaarten via de website van het 3 Oever Festival.