Opera Op Wacht in de media

Reprise

De reprise van Opera Op Wacht in 2022 is aangekondigd op diverse online evenementensites. Het bericht is o.a. vermeld op Ugenda, In de Liemers, Huissen Stad, Uitzinnig, Dagjeweg en op Forten.nl

Terugblik

Chrit van Rijt schreef een uitgebreide terugblik op zijn deelname aan Op Wacht. Het is gepubliceerd in Uijlenspieghel 2020-1, het kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap.

Recensies

Mooie recensie van Op Wacht door Riet Welgraven.

Enthousiaste reacties van bezoekers via sociale media.

Radio 4, 19 september 2019

Eva Beunk was live op radio 4 in het programma Podium met Hans Haffmans om te vertellen over Op Wacht. Luister het hier terug, vanaf 1:33:50. De opera wordt ook genoemd bij de concerttips.

De Gelderlander, 19 september 2019

Een hele pagina in De Gelderlander over Op Wacht en over het 3 Oever festival. En hier in een leesbare pdf .

Klankwijzer, 13 september 2019

Artikel in de serie Concert van de Week in KNMO Klankwijzer.
Wil je de krant met informatie over de amateurmuzieksector gratis ontvangen? Meld je dan hier aan.

Lingewaard Actueel, 11 september 2019

Eva Beunk in het Fort!

Nederlands Dagblad, 6 september 2019

Op Wacht: theatraal hoorngeschal in Fort Pannerden.

Koninklijk Conservatorium Den Haag, 4 september 2019

Eva Beunk studeert compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op de website van haar opleiding verscheen een uitgebreid interview: ‘Mensen die horen waar ik mee bezig ben verklaren me voor gek, of zijn meteen heel enthousiast!’ Lees hier het hele artikel.

Zevenaar Post, 21 augustus 2019

Artikel over Op Wacht met aankondiging van de voorstellingen op 21 en 22 september.

Omroep Lingewaard, 12 augustus 2019

Een aankondiging van de voorstellingen op 21 en 22 september op de website van Omroep Lingewaard.

Liemers helemaal goed, 2 augustus 2019

Alie Engelsman schreef een uitgebreid artikel over Op Wacht op basis van een interview met componiste Eva Beunk. Bekijk hier de pdf van het artikel of ga naar de site en blader naar pagina 5.

Uijlenspieghel 2019-2

Het kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap volgt de opera Op Wacht op de voet. Hoorniste Ans Ermers schreef over haar ervaringen met  de kerstvoorstelling en meldde zich meteen aan om mee te doen met de opera.

De Gelderlander, 6 mei 2019

Een aankondiging van de opera: ‘Publiek moet stoel af en wandelen door gangen Fort Pannerden’. 

Forten.nl

In de voorjaarseditie van het blad Forten.nl staat een korte aankondiging van Op Wacht. Het magazine is hier door te bladeren.

Lokale media over crowdfunding

Ons persbericht naar aanleiding van de crowdfunding is goed opgepakt in de lokale media. Er zijn vermeldingen gesignaleerd bij Gemeentenieuws Lingewaard, Lingewaard ActueelOmroep Lingewaard en Ugenda. Deze berichten zijn goed voor de naamsbekendheid en leiden hopelijk ook tot enkele extra donaties voor de crowdfunding.

Uijlenspieghel 2019-1

Chrit van Rijt, redacteur van Uijlenspieghel het kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap, volgt de ontwikkeling van Op wacht op de voet. Hij hield een interview met componiste Eva Beunk dat in de eerste editie van 2019 verscheen. Chrit was ook een van de vijf hoornisten die meededen aan het voorproefje dat vlak voor de kerst in Fort Pannerden te horen was. “Je hebt niet veel fantasie nodig om je te kunnen voorstellen dat 33 hoorns op die plek een indrukwekkend geluid zullen produceren.”