Klinkerweg

Klinkerweg was een muzikale locatievoorstelling op het terrein van de voormalig steenfabriek De Panoven in Zevenaar. Gemaakt en uitgevoerd in coronatijd. De makers stonden stil bij wat of wie we hebben verloren. En keken vooruit hoe we verder willen. De bijzondere combinatie van instrumenten, de prachtige omgeving, de aangepaste concertervaring, dit alles maakte Klinkerweg een speciale voorstelling.

In het weekend van 3 en 4 oktober 2020 is de voorstelling meerdere keren uitgevoerd. Telkens voor een publiek van 20 mensen die de hele voorstelling vele meters afstand konden houden. De compositie is uitgevoerd door 3 professionele musici en een groep amateurs uit de regio.

Elke uitvoering was uniek want het publiek bepaalde voor een belangrijk deel hoe de muziek klonk. Hoewel men in het begin een heel individuele ervaring had, werd op het eind duidelijk dat alle keuzes het publiek maakte invloed hadden op het collectieve resultaat.

Erwin Wigman volgde de repetities en de uitvoering met camera en drone. Zijn compilatiefilm is vanaf 9 juni 2021 om 19 uur te zien via YouTube.

Concept: componist Eva Beunk, scenografe Noa Helder
Productie: Dick Hesselink