Sjef de Kort

Sjef de Kort (1973) studeerde hoorn en directie aan het koninklijk conservatorium in Den Haag. Hij is actief als dirigent, uitvoerend musicus en docent. Naast een aantal vaste orkesten werkt hij vaak op projectbasis. Zo heeft hij een jaarlijks terugkerend project in Tsjechië waar een of meerdere Tsjechische componist centraal staan.

Sjef is in de muziekwereld breed georiënteerd. Hij heeft orkestervaring binnen de hafabra en de symphonische wereld, speelde op North Sea Jazz en treedt regelmatig op als solist. 

Als hoornpedagoog is Sjef actief bij het Nederlands Hoornisten Genootschap. Hij hanteert het principe van leren leren en analytisch studeren. Vanuit zelfanalyse komen uitdagingen en aandachtspunten naar boven die doelgericht en efficiënt aangepakt kunnen worden. Sjef ondersteunt iedere persoonlijke zoektocht naar het hoogst haalbare.

Bij de reprise van Opera Op wacht is Sjef betrokken als dirigent. Ook heeft hij zitting in het artistiek team van Fort in de Hoofdrol.

Als dirigent creëert Sjef een luisterhouding bij de muzikanten zodat goed samenspel ontstaat. Zo wordt een homogene klank én een muzikale eenheid bereikt. Sjef componeert voor orkest en ensemble en heeft voor meerdere musicals en toneelstukken de muziek verzorgd. Als arrangeur heeft hij diverse stukken omgezet voor hoornensemble en het Weinberg strijkkwartet voor dubbel blaaskwintet gearrangeerd. Hij heeft gewerkt als arrangeur bij de Hermes House band.